Äntligen inviger vi Växjös viktigaste vecka – Växjö Pride 2022!

Med två år av alternativa lösningar och smittsäkrade initiativ står vi fortfarande rakryggade och enade i varje människas rätt att leva sitt liv i fred och demokrati och älska de människor dem valt att älska.

Det är en stor ära för oss att presentera årets invigningstalare:
Ulrika Westerlund, styrelseledamot för Regnbågsfonden och tidigare ordförande för RFSL.
”På många områden och på många platser har hbtqi-personers rättigheter förbättrats under senare år. Det är fantastiskt, och beror på allt arbete som lagts ner av alla aktivister. Tyvärr ser vi också ett ökat motstånd, inte minst mot transpersoners rättigheter. Årets tema från Växjö Pride handlar om vikten av att fortsätta kämpa. Jag är hedrad över att få inviga Växjö Pride 2022.” säger Ulrika Westerlund.

Måns Samuelsson, fd elev på Katedralskolan och en av de som anordnade Växjös första Pridetåg.
”Jag vill bekräfta unga queers utanförskap, vi måste acceptera att vi inte är färdiga med kampen och hitta styrka i att vi åtminstone inte är ensamma.” – Måns Samuelsson.

Styrelsen för Växjö Pride är otroligt stolta över att Ulrika Westerlund och Måns Samuelsson inviger Växjö Pride 2022. Efter två år av smittsäkra initiativ står vi starkt enade igen, där vi minns hur allt började med Växjö Pride och där vi vänder våra blickar mot vår omvärld. Årets tema är Still Standing och budskapet är att Växjö Pride står enade i vår övertygelse om alla människors rätt att älska vem eller vilka de vill och människors rätt att uttrycka sig. Vi behöver alla visa vårt stöd och solidaritet, inte bara under Växjö Pridevecka, utan alla dagar, 52 veckor, året om.

Under invigningen kommer årets Pridelåt “Standing Proud” att framföras av den talangfulla artisten Hilma.

Invigningen sker kl. 17:30 måndagen den 9 maj vid Speakers Corner i Växjö.

Happy Pride!

För vidare kontakt och information: info@vaxjopride.se