Cleo och Mariette till Växjö Pride!

Det är med stor stolthet vi ser tillbaka på 10 år av Växjös viktigaste vecka och nu tar vi vår kamp vidare tillsammans! Växjö har i hög grad genom åren symboliserat frihet, öppenhet och kärlek! Vi har genom åren bokat Sveriges bästa artister, som likt oss står upp för alla människors lika värde och som på olika sätt uppmärksamma HBTQI-personers levnadsvillkor.

Cleo är just nu en av Sveriges hetaste artister med hela tre nomineringar till Grammis 2023, bland annat för årets hiphop och årets album. Cleo är känd för sin starka röst och som medgrundare till det feministiska musikkollektivet Femtastic och där hon stod bakom FATTA-kampanjen som lyft och drivit frågan om sexuellt våld och samtycke.

Cleos liveframträdande har tidigare beskrivits som en upplevelse bortom det vanliga fylld med en stark närvaro, hög energi och massvis med kärlek. Vi är stolta över att Cleo kommer till Växjö Pride!

Mariette är en artist som vi välkomnar tillbaka till firandet av 10 år med Växjö Pride. Mariette är en öppen HBTQI-person som står upp för de frågorna Växjö Pride driver. Hon är känd från Idol och etablerad artist på Melodifestivalen med över 9 miljoner streams på Spotify med låten A million years.

Växjö Pride har tidigare tillkännagivit årets högtidstalare i Linnéparken, vilket i år blir de sagoläsande dragdrottningarna – Lady Busty och Miss Shameless från Drag Queen Story Hour Sverige.

Tack för de 10 åren Växjö och välkomna till en färgsprakande parad och en stjärnspäckad konsert den 13 maj.

HAPPY PRIDE!