Ett meddelande från Växjö Prides styrelse

Det smärtar oss att konstatera att Växjö Pride Art Walk natten till fredag har vandaliserats av illasinnade krafter. En polisanmälan är gjord och åtgärder är vidtagna.

Tilltaget är lika upprörande som sorgligt, men vi låter oss inte nedslås. Tvärt om ser vi här ett bevis på varför Växjö Pride behövs, och att det är viktigare än någonsin att ta fortsatt ställning för allas lika värde, inte bara under Prideveckan men varje dag i livet.

Glöm inte bort att vi alla har möjlighet att visa att vi är fler och starkare än mörkrets krafter. Rota därför fram dina gamla skor ur gömmorna och kasta dem stolt och stark över linorna i Linnéparken, för friheten, kunskapen och kärlekens skull!

Konstrundan kommer att hålla öppet som planerat hela Prideveckan ut.

Växjö Pride vill rikta ett stort tack till alla volontärer som har jobbat hårt med att se till att Växjö Pride Art Walk har kunnat vara öppen för alla under Prideveckan. Vi vill också tacka er besökare för all uppskattning och glada tillrop.

Styrelsen, Växjö Pride

Foto: Anna Nordström