Instiftandet av Växjö Prides hederspris & 2023 års bärare av hedersflaggan

Växjö Pride firar 10 år och inrättar i år ett återkommande hederspris till minne av Charlie Ånfors Sten. Charlie var en del av Växjö Pride i många år och för Charlie var Växjö Prides paraddag årets allra bästa stund.

Växjö Pride vill genom vårt hederspris uppmärksamma organisationer, företag, föreningar och andra som arbetar uthålligt och långsiktigt med HBTQI-frågorna varje dag, året om!

Den första pristagaren av Växjö Prides hederspris blir Bergendahlska gårdens verksamhet HBTQ+ café med följande motivering;

BG HBTQ+ café bidrar varje dag, året om med att skapa förutsättningar och ge möjligheter till barn och unga att växa upp och vara precis så fantastiska som de vill vara! Verksamheten bidrar till ett öppet och inkluderande samhälle!

Tack för ert fantastiska och viktiga arbete!

Hedersflaggan 2023 bärs fram av 10-åringar

När Växjö Prides hedersflagga i år syns längst fram Prideparaden bärs den av inga mindre än 10-åringar som fått möjligheten att leva i ett lite mer öppet och inkluderande Växjö!

Vi är många som önskar att vi också hade fått leva våra hela liv med det engagemang som Växjö visar genom Pride. Tillsammans står vi idag rakryggade och enade i varje människas rätt att leva sitt liv i fred och demokrati och älska de människor vi valt att älska! Med dessa 10-åringar är även vår framtid glittrande ljus.

Växjö Prideparad äger rum lördagen den 13 maj klockan 14, med avgång från Norrtullskolans parkering.

Tidigare års hedersflaggor har burits av:
Charlie Ånfors Stens anhöriga och föreningen SPES Kronoberg – 2022
Stolta närstående – 2019
Vakna Sverige! – 2018
Växjös skolledning – 2017

För vidare kontakt och information: info@vaxjopride.se