Skokastet

De senaste åren har tusentals personer valt att manifestera sitt ställningstagande för HBTQ-frågor genom att delta i Växjö Prideparad. I år kommer vi inte att kunna gå tillsammans men vi vill ändå synliggöra att vi är många som hade valt att gå om det var möjligt. 

Skokastet är ett alternativ till paraden, en manifestation och installation. Under hela Prideveckan finns linor uppspända över den stora entrén till Linnéparken. För att visa sitt deltagande uppmanas alla som hade tänkt att gå i paraden att kasta upp sina gamla paradkängor eller andra skor för att bygga en himmelsk paradinstallation. Vi vill bygga ett tak av skor, en himmelsk paradinstallation tillsammans!

Dela gärna ditt skokast i sociala medier, tagga med: #jagskullegå #växjöprideparad2020 #jagtarställning. 

Installationen är bemannad en timme varje eftermiddag klockan 16.30-17.30 för den som behöver hjälp med kastandet eller har frågor.