PRIDE UP – Årets mest färgsprakande vecka är här!

Växjö Pridevecka går av stapeln den 10–16 maj med en mängd aktiviteter. Årets tema är Pride up!  Precis som förra året synliggör vi HBTQI-frågor på andra sätt än vi är vana vid. I år tar vi både tillbaka favoriter från föregående år och skapar nya.

Växjö Pride invigs digitalt den 10 maj klockan 17:30 av med ett invigningstal av biskop Fredrik Modéus. Det blir också starten på årets nyhet #PrideRide – en färgglad hästparad som förhoppningsvis sträcker sig från norr till söder med medlemmar ur organisationen SIF – Svenska Islandshästföreningen.

Under Prideveckan finns linor uppspända i Linnéparken som alla som tänkt gå i paraden kan kasta upp sina paradkängor på och ta ställning! Tillsammans skapar vi en fantastisk paradinstallation. Ta gärna en bild på ditt kast och tagga med #jagskullegå. Glöm inte heller att anta utmaningen och låt oss tillsammans klä oss i regnbågens färger för att visa hur Växjö återigen Pride Up under hashtagen #letsgorainbow.

Fjolårets succé Växjö Pride Art Walk är tillbaka! Växjö Pride Art Walk ger möjlighet till friluftsupplevelse och genom konstverken möjlighet att reflektera kring HBTQI-frågor.

Växjö Prides podsuccé från förra året återkommer, den leds och produceras av Erik Börén under namnet Pride up!

Dessutom återkommer inslag som tassparad, skattjakt, och gympapass i samarbete med Friskis & Svettis, och givetvis en mängd programpunkter arrangerade av företag, organisationer, föreningar och andra engagerade. Hela programmet hittar du här.

Växjö Pride är en ideell förening som drivs av engagerade eldsjälar. Men veckan hade inte varit möjlig utan hjälpen från våra partners och sponsorer. Växjö Pride vill rikta ett stort TACK till de fantastiska organisationer, företag och föreningar för att ni hjälper oss skapa Växjös mest färgglada vecka!

Stort tack till våra partners: Magazinet, PM & Vänner Hotel, Visma, Växjö kommun och stort tack till våra sponsorer: IST, Ekonova, Holtab, Veab, Vidingehem, Vision, One, Vöfab.

Tack för att ni bidrar till att skapa Växjö Pride 2021!