CAZZI OPEIA OCH ELECKTRA TILL VÄXJÖ PRIDE

Växjö Pride Parad avslutas med en färgsprakande konsert och vi välkomnar hem superaktuella Cazzi Opeia, tillsammans med dragshowartisten Elecktra, allas vår älskling från Drag Race Sverige där vi får alla unna oss en riktig show i Linnéparken den 11 maj.

Cazzi Opeia är den framgångsrika låtskrivaren och artisten som de senaste åren har gått från succé till succé. Hon var i fjol med och skrev det vinnande bidraget
i Eurovision – Tattoo med Loreen. Allra senast såg vi även henne i årets upplaga av Melodifestivalen med den färgsprakande låten Give My Heart A Break. Med sin starka koppling till Växjö återvänder hon nu till hemstaden för att fira och uppmärksamma Pride med hos alla i Växjö.


Elecktra är dragshowartisten som spelas av Robin Werner. Robin började med dragkonstformen i tidig ålder, där han sedan dess har turnérat med After Dark och showen This is it. Han vann folkets hjärtan när han en av de tävlande i första säsongen av Drag Race Sverige. Allra senast såg vi Elecktra medverka i årets Melodifestival med låten Banne Maj. Om det är någon som vet hur man “put on a show” så är det banne maj Elecktra…

Utöver framträdande av Cazzi och Elecktra så kommer vi få ta del av ett högtidstal och utnämning av pristagare till det årliga hederspriset instiftat till minne av Charlie Ånfors Sten. Den som håller i taktpinnen och är konferencier för vårt konsertprogram är vår alldeles egna stjärna, dramapedagogen och regissören – Andreas Dahl.

“Växjö Pride går stadigt och stolt in i det elfte året av frihet, kunskap och kärlek som vi skapar tillsammans med växjöbor, företag, föreningar och organisationer. Vi tillsammans skapar Växjös viktigaste vecka där vi blandar glitter med allvar. Det är vi tillsammans som skapar ett öppet, inkluderande och kärleksfullt Växjö!” – Suzana Mocevic, ordförande Växjö Pride


Happy Pride,
Växjö Pride Styrelse