Årets Pridelåt 2024: A Fairy Godmother and a Gentleman

Årets officiella Pridelåt med artisten Agnes Mai är äntligen släppt!

Med ett vackert och skört uttryck i sin röst, beskriver Agnes Mai resan om att ta reda på vem man är och kraften i att släppa ut alla ens sidor. En varm styrkekram till alla oss i communityn där vi lämnas med en påminnelse om att fortsätta skina! ✨

Agnes Mai är en 21-årig songwriter som spelar piano och gitarr till sina berättande poplåtar. Hennes musik kan handla om både det som är glatt, sorgligt, eller någonstans mittemellan. Just nu studerar hon en singer-songwriter-kurs på Linnéuniversitetet i Växjö. 

Årets Pridelåt “A Fairy Godmother and a Gentleman” är skriven av Agnes Mai själv. Agnes lyfter fram att låten handlar om att våga vara sig själv, och ge plats åt alla olika sidor av den man är. Att kunna vara både maskulin och feminin, mjuk och tuff på samma gång. Samproducent till låten är Andreas Fröblom, som går samma kurs på Linnéuniversitetet.

Klicka er in på Spotify och lyssna på låten! Under Prideveckan så kommer vi alla tillsammans få äran att se Agnes Mai framföra denna powerlåt.

Arbetet med Årets pridelåt har gjorts i samarbete med utbildningen Singer/Songwriter på Linnéuniversitetet. Växjö Pride har fått möta fina, kreativa studenter och engagerade lärare som tagit sig an detta projekt. En stor eloge till er!

Foto: Andreas Fröblom, Omslag: Hien Wollinger