Växjö Pride 10 år – Vi har gjort något stort tillsammans, det ska vi också fira tillsammans!

Det är 10 år av kraft och engagemang där vi gemensamt skapat ett mer inkluderande samhälle. Växjö Prides begynnelse startade under 2013 när några engagerade ungdomar, med viljan att verka för en bättre stad, startade arbetet med att skapa Växjös första prideparad. 500 personer gick i paraden då och sedan dess har hundratals föreningar, organisationer och företag gått i paraden tillsammans. Växjö har under de här åren visat sitt stöd genom stora såväl som små engagemang med programpunkter och deltagande i vår fantastiska parad.

Växjö Pride handlar om att engagera sig, ta ställning och att agera i en riktning för ett inkluderande samhälle. I 10 år har vi visat att Växjö är en stad att räkna med i kampen för allas rätt att vara och älska den hen vill.

Varje engagemang, stort som litet, betyder mycket. Bli medlem i Växjö Pride, anmäl er programpunkt, swisha ett bidrag, bli volontär, gå i paraden, införskaffa en Pride flagga, eller klä dig i regnbågens färger under vår Let´s Go Rainbow kampanj! 

Föreningar, företag och organisationer välkomnas att återigen, eller för första gången, att engagera sig och vara en del i att skapa årets stora firande. I 10 år har vi stolt slutit upp tillsammans och låt oss tillsammans fortsätta ta ställning för allas lika värde och rätt till kärlek. Det är nu dags att fundera på hur just du kan engagera dig! 

“Det är med stor stolthet vi ser tillbaka på 10 år av Växjös viktigaste vecka och vi fortsätter att ta kampen vidare tillsammans! Växjö har i hög grad genom åren symboliserat frihet, öppenhet och kärlek! Tack för det Växjö, nu kör vi! “

– Suzana Moćević, Ordförande Växjö Pride

Nyhet för i år – Pride House på Palladium!

Den 10–11 maj kommer Pride House arrangeras på Palladium i Växjö. Två dagar av kunskap, glitter och allvar. Ett kurerat program kommer tas fram av Växjö Prides styrelse utifrån en bredd med olika infallsvinklar och spännande teman. Programmet kommer till exempel kunna bestå av föreläsningar, samtal, workshops, scenkonst och lekfulla aktiviteter. 

Föreningar och organisationer kan anmäla sitt intresse för att medverka med en programpunkt på vår hemsida senast 5 april. Tillsammans skapar vi två dagar som stärker, roar och engagerar. 

Självklart öppnar vi även upp möjligheten och anmälan för er att skapa och göra era egna programpunkter. Fördelen med att anmäla er programpunkt blir att ni får en plats i det samlade programmet för veckans firande av Pride. Anmälan av program öppnar upp måndag 20 mars. 

Prideparaden – Hela Växjös manifestation för HBTQI 

Lördagen den 13 maj kl. 14.00 kommer vår älskade parad gå av stapeln. Paraden har sedan start varit hela Växjös manifestation för HBTQI+ och en hyllning till kärleken. Alla är välkomna att delta i syfte att ta ställning för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queerpersoners rättigheter. 

Paraden går genom centrala Växjö och avslutas i Linnéparken med en hejdundrande konsert och högtidstal. Gå med ditt företag, organisation, förening, eller gå med din partner, dina syskon eller kompisgänget. Anmälan öppnar måndag 20 mars.

För vidare kontakt och information: info@vaxjopride.se

Välkomna att tillsammans skapa en vecka fylld av frihet, gemenskap och kärlek. 

Happy Pride!

Styrelsen för Växjö Pride