Årets Pridelåt 2023 – Bitch, I’m a DREAM!

Låt oss stolt presentera årets Pridelåt 2023 – Bitch, I’m a DREAM! av Momo May ft. Malin Törnqvist.

Bitch, I’m a DREAM! är både slagkraftig, kaxig, glad och medryckande. Med ett direkt tilltal och en genuin energi lyfter Momo och Malin vikten av att få vara den en är men också vikten att hitta kärleken till sig själv.

Momo May är artisten från Skåne som skriver musik som kretsar kring modig och mjuk självkärlek. Musikgenren hen rör sig inom kan beskrivas som läkande pop. Som publik vill Momo att det ska spraka av glädje och att du kan luta dig tillbaka i full tillit. På scen kan du förvänta dig att se Momo May iförd puffiga kjolar, självklar närvaro och frigörande rörelser. Momo studerar just nu Singer-songwriterutbildningen på Linneuniversitetet.

Malin Törnqvist är låtskrivare och artist från Värnamo och har skrivit egen musik sedan 9 års ålder. Hon tycker om att skriva låtar i olika genrer men har hjärtat i trallvänlig pop med catchiga melodier. Malin har tidigare gått flera kurser i låtskrivande var av två sommarkurser år 2019 och 2022 med artisterna och låtskrivarna Eva Hillered och Marit Bergman som handledare.

“Vi ville göra en pridelåt för att det är viktigt. Pride är en plats som ska kännas trygg och full av kärlek. Där vi make our case clear att HBTQI+personers rättigheter inte är förhandlingsbara, dem ska vara självklara! Med vår låt vill vi med attityd och självkänsla förmedla att oavsett var man är på sin resa så har man alltid varit och man ÄR alltid en dröm. Vi hoppas att låten ska gro i hjärtat på människor och dansas till innan, under och efter Växjö Prides parad.”
Momo May & Malin Törnqvist.

Årets pridelåt har arbetats fram i samarbete med utbildningen Singer/Songwriter på Linnéuniversitetet. Växjö Pride vill rikta ett stort och hjärtligt tack till samtliga studenter och lärare på utbildningen som har tagit sig an projektet med stort engagemang och kreativitet!

In och lyssna på låten, lär er texten och öva på era dansmoves – för nu startar uppladdningen för en hel veckas firande av Växjö Pride!

Lyssna på låten i Spotify här!