Tisdag 11 maj

Utmaning: Let’s go rainbow
Klä dig i orange och lägg upp en selfie på Facebook eller Instagram. Tagga med #letsgorainbow #dagorange #växjöpride2021.


Föreläsning: “Mellan bögskämt och prideparader – exkludering och inkludering av homosexualitet i svensk polis”
Jens Rennstam presenterar sin nyutkomna bok, “Mellan bögskämt och prideparader – exkludering och inkludering av homosexualitet i svensk polis”, som rör sig i gränslandet mellan polis-, organisations- och genusstudier. Med utgångspunkt i homo- och bisexuella polisers egna erfarenheter samt observationer av polisarbete analyserar boken hur exkludering och inkludering av homosexualitet samexisterar i svensk polis, hur dessa processer är relaterade till polisarbetets kultur och särdrag, samt hur polisledningen arbetar för att skapa en inkluderande organisation.

Tid & plats: Klockan 13.15-15.00 digitalt via Zoom, mer information och länk hittar du här: Föreläsning med Jens Rennstam
Arrangör: Centrum för polisforskning och utveckling, Linnéuniversitetet


Regnbågssagostund
Vi läser en regnbågsskimrande bok för att uppmärksamma alla människors lika värde. Sagostunden vänder sig till alla barn från 3 år. Evenemanget sker digitalt via Teams. Anmälan till barnbiblioteket@vaxjo.se. Efter din anmälan kommer du att få en länk som du använder för att kunna ansluta till sagostunden.

Tid & plats: Klockan 15.00-15.30, digitalt via Teams
Arrangör: Växjö bibliotek


Yogatimme med “Lady Orange”
Som en hyllning till Växjö Pride leder “Lady Orange” en timmes Yin/Yang yoga – först en halvtimme rörlig yoga följt av en halvtimme Yin (stillastående “stretch”). Ingen föranmälan krävs, kostnadsfritt.

Tid & plats: Klockan 17.00 digitalt via denna Zoom-länk
Arrangör: Lady Orange


Hivtest med snabbsvar
Välkommen till Noaks Arks testmottagning!
Här kan du ta ett hivtest med svar inom 15 minuter. Anonymt och gratis. Du kan också hämta ett gratis egenprovtagningstest för klamydia och gonorré.
Öppet för drop in kl. 17-18. https://noaksark.org/smaland-halland/for-dig/hivtest/

Tid & plats: Klockan 17-18, Kungatan 15B
Arrangör: Noaks Ark Småland & Halland


Hbtq inom idrotten – och vikten av ledarskapet
RF-SISU Småland bjuder in till en kväll med digital föreläsning och panelsamtal. Temat för kvällen är “Hbtq inom idrotten – och vikten av ledarskapet” där vi tillsammans med våra kunniga föreläsare och paneldebattörer får lära oss mer om hur vi kan arbeta ute i föreningarna. Hur skapar och förstärker vi normer och värderingar som vilka riskerar att utesluta ungdomar från idrotten och föreningslivet? Och vilken roll kan egentligen du som tränare och ledare ha inom det ideella föreningslivet?
Läs mer om detta och hur du anmäler dig här. Anmäl dig senast den 9 maj.

Tid & plats: Klockan 18.00-19.45, digitalt
Arrangör: RF-SISU Småland