Årets färgsprakande program

Här är det – årets program för Växjö Pride. Och vilket program sedan. Kolla in det NU så att du inte missar någon av alla höjdpunkter!

Pride House

Tisdag 7 maj och onsdag 8 maj kl. 12.00-20.00 slår vi upp portarna till Pride House på Växjö konsthall/ Det fria ordets hus. Här möts du av föreläsningar, samtal, scenkonst och andra upptåg. Det är fri entré och självklart dukar vi fram både kaffe och tilltugg. Entrén hittar du på östra sidan av konsthallen vid teaterparken.

Plats: Växjö konsthall/Det fria ordets hus
Arrangör: Växjö Pride

Se det separata programmet för Pride House här.


Let’s go rainbow!

Under veckan vill vi att du klär dig i dagens regnbågsfärg och delar bilder eller videos på din outfit på dina sociala medier under hashtagen #letsgorainbow och #vaxjopride. Låt oss måla Växjö i regnbågens färger och visa hur vi står tillsammans för allas rätt att vara och älska vem de vill.

Måndag – Röd❤️
Tisdag – Orange🧡
Onsdag – Gul💛
Torsdag – Grön💚
Fredag – Blå💙
Lördag – Lila💜


Gråa hår – regnbågsår. En hyllning till alla dem som aldrig tilläts leva sitt liv fullt ut

Pyramiden i Drottningarnas dal är en Konstinstallation som varje år sedan 2021 byggs ut med ett nytt verk, av Lina Sandell Belin. Verket invigs kl. 14 på måndagen. Konferencier är Håkan Ferner och Annsophie Robinsdotter invigningstalar. Café Fontaine bjuder på pridedekorerade chokladbollar. Konstverket finns sedan att se till och med 12 maj vid entrén till Café Fontaine.

Tid: Invigning kl. 14.00 6 maj
Plats: Entrén till Café Fontaine, Vattentorget 1
Arrangör: Lina Sandell Belin i samarbete med Café Fontaine IOGT-NTO


Dancing Queer Queens

Stora regnbågsfärgade ballonger svävar, dansar och flyter kring fontänen i Växjösjön 6 – 11 maj.  Installation av konstären Carin Pleininger.

Tid: 6-11 maj
Plats: Fontänen i Växjösjön
Arrangör: Carin Pleininger i samarbete med Växjö kommun


Fotoutmaningen

RFSL Kronoberg anordnar en fotoutmaning under de fyra första dagarna av årets Pridevecka! Vad utmaningen går ut på släpps på RFSL Kronobergs sociala medier på måndag morgon och så har deltagare till midnatt, natten mellan torsdag och fredag på sig att ta sitt foto och skicka in. Utmaningen utmynnar i en digital fotoutställning som läggs upp online så att den går att se från och med dagen för årets parad.

Tid: 6-9 maj
Plats: Digitalt på Instagram @RFSL Kronoberg
Arrangör: RFSL Kronoberg


Och se här vad du mer kan uppleva dag för dag under veckan!

Måndagen den 6 maj

Tisdagen den 7 maj

Onsdagen den 8 maj

Torsdagen den 9 maj

Fredagen den 10 maj

Lördagen den 11 maj

Anmälan av programpunkt är nu stängd, men du kan fortfarande höra av dig till info@vaxjopride.se om du eller ditt företag eller din förening planerar att skapa ett evenemang under veckan, så kan vi lägga upp det här på vår hemsida.