Pride up! – Växjö Pride Podd

Veckans avsnitt av Växjö Pride podd “Pride up!” är nu inspelade. Här kan du lyssna på de två första. Avsnitt 3 släpps den 11 maj, avsnitt 4 den 13 maj och avsnitt 5 den 16 maj.
Planerna är att fler poddavsnitt kommer att spelas in och publiceras även senare i år.

Avsnitt 1: Annorlunda år men Växjö Pride består

Förra året fick Växjö Pride ställa om, i år är man inställd på hur veckan ska vara, för det sista man vill är att ställa in. Möt en del av gänget bakom Växjö Pride 2021, och hör hur de ser på årets festival som sker på ett annorlunda, men underhållande sätt.
Gäster: Therése Johansson, Suzana Moćević och Martin Scharin. Programledare: Erik Börén.

Avsnitt 2: Ett innehållsrikt program där vi inte nöter på varandra i mörka svettiga källare

En vecka fylld med härligheter stundar när Prideveckan drar igång 10 maj i Växjö, men vad är det man ska ska se och göra? Och finns det någon att besöka nu när en pandemi är över oss. Till vår hjälp för att hitta godbitar bland programpunkterna finns programansvarig Ingela Bengtsson och projektledare Markus Emilsson. Programledare Erik Börén med sidekicken Suzana Moćević, ordförande Växjö Pride.

Avsnitt 3: Jag kände mig som en Superhjälte

Vad är Växjö Pride utan en parad med regnbågsflaggor, hög musik och glada människor? Även detta år måste paraden pausas för pandemin är över oss, men i år finns det ett komplement för att inte glömma de stora folksamlingar som har möts upp under Växjö Pride.
Med hörlursföreställningen Berättelser längs en paradväg så kommer folkfestens minne tillbaka.
Gäster: Andreas Dahl och Andrea “Ea” Bjerhag.
Programledare: Erik Börén. Sidekick: Suzana Moćević.

Växjö Pridepodd 2020

Här kan du lyssna på förra årets poddavsnitt:

Avsnitt 1: För vissa är Pride på liv och död

I detta vårt första av tre avsnitt samtalar programledare Andreas Dahl med gästerna Suzana Moćević, ordförande Växjö Pride, Arissa Rakluea, volontär i Växjö Pride och Boo Gunnarson från VISMA, sponsor för Växjö Pride.

Vi pratar om varför och på vilket sätt Växjö Pride är viktigt, och om hur Växjö Pride är mycket mer än bara en fest. Vi vänder och vrider på konceptet Växjö Pride och pratar om varför det är viktigt att skapa en regnbågsvecka även under brinnande pandemi.

Producent: Therése Johansson
Teknik, klipp och jingel: Sarvjit Singh (Save this place)

Avsnitt 2: Att prata om det

I avsnitt två av Växjö Pridepodd möter vi tre Växjöungdomar som delar med sig av sina erfarenheter och tankar kring att vara ung och HBTQ-person.

Samtalet leds av Ida Edberg från Växjö Pride.

Producent: Therése Johansson
Teknik, klipp och jingel: Sarvjit Singh (Save this place)

Avsnitt 3: Regnbågsfamiljer

Hur är det att vilja skaffa familj och barn som HBTQ-person? Vi går till botten med processen, inför, under och efter det att en landar i verkligheten att få älska ett barn tillsammans.

Samtalet leds av Suzana Moćević. Gäst är Malena Heinrup. Tillsammans samtalar de om sina upplevelser kring att vilja, skaffa och vara en regnbågsfamilj i Växjö.

Producent: Therése Johansson
Teknik, klipp och jingel: Sarvjit Singh (Save this place)