Onsdag 8 maj

Pride House

Tisdag 7 april och onsdag 8 april slår vi upp portarna till Pride House på Växjö konsthall/ Det fria ordets hus. Här möts du av ett program fullsmockat med föreläsningar, samtal, scenkonst och andra upptåg. Queera boktips, speed dating, black out poetry och utfrågning av jämställdhetsminister Paulina Brandberg är bara några exempel.  Det är fri entré och självklart dukar vi fram både kaffe och tilltugg.
Se hela programmet här.


Hjälp oss dekorera bibliotekets flagga

Hjälp till att dekorera bibliotekets prideflagga. Kanske vill du använda tygpennorna, klistra på paljetter eller kanske ett vackert band?

Tid: under bibliotekets öppettider
Plats: Hovshaga bibliotek
Arrangör: Växjö bibliotek

Regnbågspyssel

Vi firar Pride genom att skapa pyssel på kärleks- och regnbågstema.

Tid: under bibliotekets öppettider
Plats: Gemla bibliotek och Tallgårdens bibliotek
Arrangör: Växjö bibliotek

Regnbågssagostund

Vi uppmärksammar alla människors lika värde med en sagostund. Anmälan till https://bibliotek.vaxjo.se . Vid frågor 0472-268 370.

Tid: kl. 10.00-10.30
Plats: Lammhults bibliotek
Arrangör: Växjö bibliotek


En alternativ musikalsoppa

Fira Växjö Pride med oss! Efter mer än ett decennium på den svenska musikal- och teaterscenen bjuder skådespelaren och musikalartisten Petter Snive in till en alldeles egen musikalkabaré. Med musik från våra mest älskade musikaler mixat med en och annan poplåt ställer Le Péte till med en avskalad, men absolut inte sparsmakad, show tillsammans med pianisten Eric Skarby. En värmande soppa, bröd, kaffe och chokladbit ingår i biljetten. Avgift: 295 kr/biljett.

Tid: kl. 18.00-19.00
Plats:  Regionteatern Blekinge Kronoberg, Västergatan 22-24
Mer information: https://www.regionteatern.se/events/soppteater-en-alternativ-musikalsoppa/
Arrangör: Regionteatern Blekinge Kronoberg


Föreläsning ”Min hemlighet”

Ruth Bertilsson delar med sig av sin personliga berättelse om att leva tillsammans med en transperson. Ruth berättar om sina erfarenheter av att komma ut tillsammans med mannen som blev makan.

Tid: kl. 18.00-19.00
Plats: Växjö stadsbibliotek, Café Alma
Mer information: https://www.sensus.se/anmal/1589310
Arrangör: Sensus, EKHO och Växjö bibliotek


Vänster-Pride

Vi träffas på Bäckgatan 14 för att tillverka våra egna pins med olika budskap och tävla i årets schlagerquiz med Samuel. Vi bjuder på fika!

Tid: kl. 18.00-20.00
Plats: Bäckgatan 14, Växjö
Arrangör: Vänsterpartiet Växjö


Gay de luxe – återkomsten!

För en kväll endast återuppstår Gay de luxe och dess mytomspunna förfest. Mangan och Andreas är tillbaka i källaren för att starta igång kvällen med ett quiz som sent ska glömmas. Det blir extra av allt ni kan tänka er som en start på klubbkvällen, finfina priser, galenskap och gemenskap!

Tid: kl. 21.00-22.30
Plats: Kafé de luxe
Arrangör: Kafé de luxe