Möt årets lokala crafters

Karolina & Amanda – Praliner

Vi heter Karolina Ljung och Amanda Blomqvist, 28 år gamla och är båda två bosatta i Vislandatrakterna. Vi är båda kreativa och tycker om att ha många bollar i luften samtidigt. Vi gick en helgkurs i pralintillverkning under
hösten 2020, och har sedan dess testat oss fram. Vi har nyligen startat vårt företag där vår vision är att bedriva pralintillverkning i mindre skala med mycket kärlek.

Bild på Karolina och Amanda

Till vardags jobbar vi inom socialt arbete och skapar chokladpraliner utöver vårt ordinarie arbete, vilket vi tycker är en perfekt kombo! För oss är smakerna viktiga och vi gör vårt bästa för att pralinens utseende också ska spegla innehållet i pralinen.


Kajsa – Smycken i glas

Jag heter Kajsa Dahl och är verksam konstnär inom bild och form. Jag är utbildad glasblåsare och driver företaget Kavatglas. Kavatglas står för lekfulla alster i glas à la Pippi Långstrump style!

…..och just det,  jag målar ju tavlor också!

Min konst, såväl glas, keramik som måleri präglas av lekfulla färger i djärva kombinationer  under mottot: “livet är nu och ska levas fullt ut!”

Jag är medlem i Växjö Konstrunda och min konst-ateljé finns sedan ett par år tillbaka i Gårdsby Hantverkshus en liten bit utanför Växjö, välkommen att boka ett besök hit!


Johanna – Keramik

Jag heter Johanna Bergqvist och hör hemma på landet utanför Hovmantorp och älskar att skapa med mina händer och använda min kreativitet.

Helst arbetar jag med lera som medium. Min inspiration hämtas i naturen och blandas med en livlig fantasi.

Min främsta exponering finns i Målerås men jag säljer även i Kosta outlet och ett flertal andra små butiker i landet. Allt är tillverkat i stengodslera och tål både diskmaskin och att smycka med utomhus. 


Erica – Knappar

Jag heter Erica och jag är vad man skulle kunna kalla för multikonstnär. Jag skriver poesi, min andra bok kommer ut i november i år, och orden återkommer också i mitt broderande och när jag gör knappar.

Varför vill jag vara med under Pride? Som samhälle är vi fortfarande alldeles för indoktrinerade med att en person antingen måste vara straight eller gay och om en inte 100% passar in på det ena eller andra måste det betyda att en är defekt på något vis. Ingen ska behöva gå i 20 år och känna sig trasig när detta lätt kan undvikas med mer synlighet för de andra alternativen: bisexualitet, asexualitet, pansexualitet med flera. Därför vill jag vara med under Pride.