Torsdag 13 maj

Utmaning: Let’s go rainbow
Klä dig i grönt och lägg upp en selfie på Facebook eller Instagram. Tagga med #letsgorainbow #daggrön #växjöpride2021.


Våga
Möt artisten Mathias Holmgren i ett personligt samtal om att våga. Det finns mycket man kan och kanske borde våga, och under sin över femton år långa karriär har Mathias mött både med-och motgångar i både sitt yrkesliv och det mer personliga.
Det blir öppenhjärtligt, roligt, sorgligt och också en musikalisk resa om att våga vara sig själv, våga vara ärlig, våga kasta sig ut och våga bryta invanda mönster.

Mathias Holmgren gjorde sitt genombrott i Fame Factory 2002, med den guldsäljande svensktoppsettan Något som kan hända. Han har setts som sångare i Barbados, medverkat i Melodifestivalen, innehar två Grammis-nomineringar, deltagit i Så ska det låta, Doobidoo, Fångarna på fortet, Gokväll, Nyhetsmorgon, gjort en omfattande julturné med Åsa Jinder, samarbetat med Carola Häggkvist, Anna-Lotta Larsson, Anne_Lie Rydé och Staffan Hellstrand på skiva och mycket mera. De senaste åren har Mathias åkt landet runt som populär DJ och artist, varit konferencier på bl a Gaykryssningen, West Pride, 90-talsvågen, Spring Pride i Eskilstuna, Söderhamn Pride och den stora schlagerkvällen på Stockholm Pride.

Med erfarenhet, av både musikbranschen och att leva som öppet homosexuell känner jag att jag har något att berätta och dela med mig av. Jag vill peppa, inspirera och svara på frågor och jag tror det finns ett stort behov av att mötas och våga prata, lyssna och dela med sig, speciellt i dessa tider när klimatet och möjligheterna att få vara sig själv blir både stramare och hårdare.

Tid & plats: Klockan 13 på Mathias Youtube-kanal (länk)
Arrangör: Mathias Holmgren Svenska Pride


Växjö Prides Tassparad
Är du en stolt hundägare eller en hundintresserad person som vill gå en vända runt Växjösjön under regnbågsflagg så är du varmt välkommen att delta. Vi träffas utanför Palladium på Storgatan 12, kl 15:00. Kom själv eller med din hund. Vi går kopplat och håller behörigt avstånd under promenaden. Ingen föranmälan krävs, vov och varmt välkommen.

Tid & plats: Klockan 15, samling utanför Palladium, Storgatan 12
Arrangör: Växjö Pride


INSTÄLLT! Det dolda våldet: Psykisk misshandel och dess struktur
Psykiskt våld är en typ av våld det talas mycket lite om. Samtidigt är psykiskt våld i mycket hög grad närvarande i familjekonstellationer och relationer där en eller flera personer utsätts för övergrepp. Psykiskt våld är förövarens verktyg för att se till att den som utsätts för övergrepp inte lämnar relationen oavsett hur hen behandlas. Det är psykiskt våld som bryter ned och hjärntvättar den som utsätts så att personen tappar sin självkänsla, sin magkänsla och sin förmåga att se verkligheten som den är.
I den här föreläsningen går vi igenom hur psykiskt våld är strukturerat, vilka olika tekniker som används och för vilket syfte. Efteråt finns tid för en frågestund.

Tid & plats: Inställt p.g.a sjukdom, kontakta Tove Lindén för information om andra tillfällen att höra hennes föreläsningar, via Facebook eller hennes hemsida
Arrangör: Beteendevetare & Sexolog Tove Lindén (Fil.Dr.), Sexologisk samtalsmottagning och relationsterapi


Friskis Pride Run
Ett träningspass med löpning och styrketräning. Klä dig i dagens färg (grön) och häng med på ett fartfyllt pass!
Föranmälan krävs. Du som inte är medlem i Friskis bokar en plats på telefon: 0470-571 570.

Tid & plats: Klockan 17.15-18.15, start vid Friskis & Svettis, Arabygatan 9
Arrangör: Friskis & Svettis och Växjö Pride